Page 103 - GREC14N_RHO_05
P. 103

KGS      SMI















                                                       “SAMOS’ PRODUCTS HAVE A SPECIAL
                                                      PLACE IN MY HEART AND IN MY KITCHEN”
                                                      «ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕ-
                                                       ΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
                                                                  ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ»











            ANDREAS LAGOS

          Chef & writer of “A Taste of Greece”
        Raised in Samos’ fields, the “nomad chef”
        –as he calls himself– owes to his homeland
        everything he has learned on Greek products,
        pure ingredients and classic values. He has
        been a collaborator of many restaurants in
        Greece and abroad, whereas his book “A Taste
        of Greece” is travelling through the world,
        transferring the “secrets” of Mediterranean
        cuisine. He considers food a well of life, joy
        and communication, and he believes that his
        childhood’s experiences in the island marked
        as anything else his cooking, with the Samian
        products usually taking the lead in his creative
        dishes. Μεγαλωμένος στα χωράφια της
     Eleni Petalidou & Stavros Pechlivanidis, majeriko.gr  προϊόντα, τα αγνά υλικά και τις κλασικές   Chef Andreas Lagos bases his
        Σάμου, ο «νομάς σεφ» -όπως χαρακτηρίζει
        τον  εαυτό  του-  οφείλει  στην  ιδιαίτερη
        πατρίδα του όσα του έμαθε για τα ελληνικά
        αξίες. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα εστιατόρια
        σε Έλλάδα και εξωτερικό, ενώ το βιβλίο του
        «Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε» ταξιδεύει
        ανά τον κόσμο διαδίδοντας τα «μυστικά»
        της μεσογειακής κουζίνας. Θεωρεί το φαγητό
        πηγή ζωής, χαράς και επικοινωνίας και
        πιστεύει πως τα βιώματα της παιδικής του
                                                                            cooking on the value of raw
        ηλικίας στο νησί σημάδεψαν όσο τίποτε άλλο
                                                                            ingredients. Ο σεφ Ανδρέας
                                                                            Λαγός στηρίζει τη μαγειρική
        τη μαγειρική του, με τα σαμιώτικα προϊόντα
                                                                            του στην αξία της πρώτης ύλης.
        να πρωταγωνιστούν συχνά στα δημιουργικά
                   πιάτα του.
                                                                                             103
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108