Page 103 - GREC14N_RHO_05
P. 103
KGS SMI
“SAMOS’ PRODUCTS HAVE A SPECIAL
PLACE IN MY HEART AND IN MY KITCHEN”
«ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕ-
ΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ»
ANDREAS LAGOS
Chef & writer of “A Taste of Greece”
Raised in Samos’ fields, the “nomad chef”
–as he calls himself– owes to his homeland
everything he has learned on Greek products,
pure ingredients and classic values. He has
been a collaborator of many restaurants in
Greece and abroad, whereas his book “A Taste
of Greece” is travelling through the world,
transferring the “secrets” of Mediterranean
cuisine. He considers food a well of life, joy
and communication, and he believes that his
childhood’s experiences in the island marked
as anything else his cooking, with the Samian
products usually taking the lead in his creative
dishes. Μεγαλωμένος στα χωράφια της
Eleni Petalidou & Stavros Pechlivanidis, majeriko.gr προϊόντα, τα αγνά υλικά και τις κλασικές Chef Andreas Lagos bases his
Σάμου, ο «νομάς σεφ» -όπως χαρακτηρίζει
τον εαυτό του- οφείλει στην ιδιαίτερη
πατρίδα του όσα του έμαθε για τα ελληνικά
αξίες. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα εστιατόρια
σε Έλλάδα και εξωτερικό, ενώ το βιβλίο του
«Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε» ταξιδεύει
ανά τον κόσμο διαδίδοντας τα «μυστικά»
της μεσογειακής κουζίνας. Θεωρεί το φαγητό
πηγή ζωής, χαράς και επικοινωνίας και
πιστεύει πως τα βιώματα της παιδικής του
cooking on the value of raw
ηλικίας στο νησί σημάδεψαν όσο τίποτε άλλο
ingredients. Ο σεφ Ανδρέας
Λαγός στηρίζει τη μαγειρική
τη μαγειρική του, με τα σαμιώτικα προϊόντα
του στην αξία της πρώτης ύλης.
να πρωταγωνιστούν συχνά στα δημιουργικά
πιάτα του.
103